17.02.2013

İyi Kalpli Olmak İçin

İyi kalpli olmak istiyorsanız; her gün bir diş sarımsak, haftada iki gün kuru fasulye ve nohut yiyin. Çayın yeşilini, üzümün kırmızısını tercih edin ve minik çekirdeğini de çöpe atmayın.
Tuz, şeker ve alkolle vedalaşın.
Ekmeğin tam buğdayını tercih edin.
Balıkla iyi geçinin ,ceviz, fındık, badem ve yer fıstığını tuzsuz tercih edin.
Kaliteli proteini yağsız olarak tüketin, pişirme yönteminiz ekstra yağlı olmasın.
Sebze ve meyve tüketiminiz artsın ki bol posa sayesinde kalbiniz de mutlu olsun.
Kırmızı meyveler kalp kırmızısını canlandırır.Günde 1 tatlı kaşığı keten tohumu da kalbe iyi gelir.Aktivite planı yapmayı da ihmal etmeyin ki kalbiniz ritmik atsın.

- Kuyruk yağı, iç yağı,kağıt margarin ve katı yağlar.
- Kaymak, krema, yoğunlaştırılmış süt tozu.
- Karides, havyar, kalamar gibi deniz ürünleri, ördek, kaz eti.
- Aşırı yağlı börek, kek, yaş pasta, çörek, kurabiye gibi besinler.
- Sigara ve alkol.
- Hazır gıdalar
- Kızartılmış ve kavrulmuş besinler (et, hamur işi, sebze).
- Sakatatlar; karaciğer, böbrek, dil, dalak, beyin ve et ürünleri; sucuk, pastırma, salam, sosis.
-İçeriğini bilmediğiniz gıdalar (işlem görmüş , ithal ürünler)
Sizi kötü kalpli biri yapabilir!!!

Demem o ki kalbinize iyi bakın içinde sevdikleriniz var...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder