Kanserle nasıl karşılaşmayız derseniz; ilk cevap besin seçimlerinde DOĞALLIK' tır derim.
İkincisi ise besinlerin ve özel içeriklerinin KATİLİ olmayın...Ne kadar çok yapılarını bozarsanız onlar da sizin hücre yapınızı bozabilir.
Aklıma gelen önerilere bir gözatın derim!!!
Meyve sularını sıktıktan sonra hemen içmek gerekir, uzun süre bekletmeyin, beklenilen her dakika C vitamini sürekli %25, %30, %40 kaybolur.
Taze sebzelerin pişirme-haşlama suyunu dökmeyin, mutlaka mutfakta değerlendirin. Böylece bazı minerallerin ve özellikle B vitaminlerinin kaybolmasını önlemiş olursunuz.
Taze sebze ve meyveleri doğradıktan sonra da bekletmeyin yine C vitamini kaybı fazla olacaktır.
Taze sebzeleri yağda kızartmayın. Kanserojen etki yaratabilirsiniz.
Pişirilen yemekleri günlerce bekletmeyin.
Pirinç, un, soğan gibi besinleri yağda kavurmayın. Hem protein kaybı olur hem de kanserojenik etki artar. Soğanı yağda yüksek ısıda kavurmak kansere davetiyedir.
Hiç bir besini yüksek ısıda uzun süre bırakmayın.
Ateşe çok yakın tutarak pişirme ve tütsüleme yapmayın. Kanser yapıcı nitrosaminler oluşur. Protein ve vitamin kaybı söz konusu olur. Füme besinler tehlikeli gruba girer.
Kurubaklagil ve tahılları kuru olmayan, nemli yerlerde saklamayın. Küf toksinleri hücrelere kanserojenik etki verir.
Buzluktan çıkarıp çözdürdüğünüz besinleri bir daha dondurmayın. Çözülen besinin hepsini kullanmak zorundasınız. Aksi takdirde kanser yapıcı etki artabilir.
Özellikle salça, turşu, reçel gibi besinleri boşalmış deterjan, ilaç kutuları, yoğurt kapları gibi plastiklerde saklamayın. Kurşun ve diğer kanser yapıcı maddeler besine geçebilir.
Etinizi 35 dakika süreyle yüksek ısıda ızgara yaparsanız veya 5 dakika kızgın yağda kızartırsanız etiniz kanserojen hale gelecektir. Tavsiyem yanmasına fırsat vermeden az ısıda düdüklü tencerede ve belki de sebze ile pişirmedir.
Yanmış besinlerden uzak durun. ( Susamı yanmış simit, üzerinde siyah benekler oluşmuş yağlı gözleme, yanmış kestane, sarı leblebi vs..)
Karamelize edilmiş yiyeceklerden de uzak durun.
Görüntüsü ve yapısı bozulmuş besinlerden uzak durun. İyi koşullarda saklanmamış besinler güçlü kanserojenik aflatoksin içerebilirler.
Demem o ki kanseri dengeli beslenerek korkutabilir, oluşan kanserin artmasını önleyebiliriz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder