7.05.2013

Probiyotik Yoğurt

Probiyotik yoğurt yeterli seviyede alındığı zaman bağırsak florasının dengesini geliştirerek katkıda bulunan, "canlı bakteriler içeren gıda" olarak tanımlanmaktadır. Canlı bakteri tanımı sizi kötü etkilemesin...yararlı bakteriler olarak tanımlamak daha doğru. Yoğurdun içerdiği probiyotik maddeler kabızlık, ishal, kalp hastalıkları, şeker, kemik erimesi, oburluk ve kalın bağırsak kanseri gibi çeşitli rahatsızlıklara karşı birebirdir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır. Hergün 1 kase probiyotik yoğurt veya probiyotik yoğurt ile mayaladığınız yoğurt yemenizde yarar var.
Ara öğün alternatifi:
1 kase sade probiyotik yoğurt
2 yemek kaşığı az yağlı yoğurt
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 adet kivi
6 orta boy çilek
1 çay kaşığı keten tohumunu karıştırın ve 2 ceviz ile yiyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder