Öğünlerde ve/veya ara öğünlerde süt ve süt ürünleri:
Kalsiyum açısından zengin yiyeceklerle beslenen kişilerin, beden kitle indekslerinin daha düşük olduğunu gösterdi. Çünkü kalsiyum, yağların depolanmasını önleyen bir hormon olan kalsitriol eksikliğini engelliyor. Metabolizma hızını düşürmemek için günde iki bardak süt, bir bardak yoğurt ya da bir bardak kefir tüketin.
Mutlaka kahvaltıda peynir:
Peynirdeki proteinler de iştahı baskılamaya yardımcı oluyor. Peynir aynı zamanda, yüksek oranda kalsiyum içeriyor. Kalsiyum, vücut tarafından salgılanan ve yağların depolanmasını önleyen bir hormon olan kalsitriol eksikliğini de önlüyor.
Çay tercihi:
Yeşil çay, genellikle kötü huylu kolesterolü düşürücü, kanserden ve kalp krizinden koruyucu etkileriyle ön plana çıktı. Yapılan son araştırmalar ise yeşil çay özünün yağ yakımını artırdığını ortaya koydu. Yeşil çayın içeriğindeki epigallokateşin ve kafeinin, enerji harcamasını artırabileceği de ileri sürülüyor.
Yemeklerde ve hafif soslarda:
Acı biberin içerdiği kapsaisin adlı maddenin, metabolik hızı artırabileceği bilimsel olarak saptandı. Biberin doğal acı maddesi kapsaisin, vücut ısısını kısa süreli olarak yüzde 25 oranında yükseltir. Bu sayede vücudunuz bol miktarda kalori yakıyor.
Ara öğünde, acıkınca:
Badem ve ceviz vitamin, mineral ve posadan yana son derece zengin olduğu gibi Omega–3 de içeriyor. Araştırmalara göre, badem yiyen kadınlar, badem yemeyen kadınlara göre daha kolay kilo veriyor.
Salatalarda ve/veya bitki çaylarında:
C vitamini zengini limon, enerji sağlayan bu vitaminin yanı sıra, vücutta niasin üretimini artırıyor. B6 vitaminiyle birlikte alındığı zaman da
L-Carnitinin devreye girmesine destek veriyor. Kaslar daha fazla yağ yakıyor ve metabolizma hızlanıyor.
Salatalarda, sebze yemeklerinde:
Soğan ve sarımsağın içinde yer alan kükürt bileşimi 'alisin', kan dolaşımım uyarıyor, sindirimi harekete geçiriyor ve vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor. Ayrıca, metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakımını arttırıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder