2.03.2013

Zeytinyağlı Yiyelim Aman

Sebzelerde yağda eriyen vitaminler olduğu için yağ ile yemek gerekir. Özellikle yeşil yapraklı sebzelere ve kırmızı, mor, turuncu sebzelere sızma zeytinyağı eklemelisiniz..Çok sevdiğim sebze yemeklerinden arada sırada tarif vermek istiyorum umarım beğenirsiniz...

4-5 adet Pırasa
1 adet Kereviz(sapı ile)
1 Havuç
1 Çay bardağı nohut(haşlanmış)
6-7 arpacık soğan
1 Kaşık Bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım limon suyu
4 Kaşık Zeytinyağı
Yarım çay bardağı su

Pırasayı verev, havucu yuvarlak olarak kesin, kerevizi 12-13 parçaya bölün, arpacık soğanları ve havucu az suda yumuşatın, üzerine yıkayıp, doğradığınız sebzeleri tuzunu, yarım limon suyunu koyun. Bulguru ve suyu ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ocağı kapatmanıza yakın nohutu, kereviz saplarını ve zeytinyağını ilave edin.Soğuyana kadar kapağını açmayın.Soğuduktan sonra kuru nane ekleyerek ve limon sıkarak afiyetle yiyebilirsiniz...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder