7.03.2013

Turuncu Çorba

Balkabağı ile illa tatlı yapılacak değil ya, çorbası da olur. Balkabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel ögeler içerir. Mevsimi geçmeden yapalım içelim diye tarifim var, hem içeriği açısından, hem de bünyemize faydası açısından tavsiye olunur. Şimdiden afiyet olsun...Bu çorbaya karabiber de çok yakışıyor..


Yarım kilo Balkabağı
2 adet Havuç
1 adet Kereviz
1 adet küçük Patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Az tuz
Üzerine sos için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber

Kabuğu soyulup doğranmış kabakları geniş bir tencereye alıyoruz.Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış havuç, kereviz, patates, kuru soğanları ve bulguru da ekliyoruz.Üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirmeye başlıyoruz.Piştikten sonra blender yardımıyla güzelce eziyoruz.Sürekli karıştırarak kaynatıp pişiriyoruz.
1 yemek kaşığı zeytinyağa pul biberi hafif sos yapıp üzerine döküyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder