Cevizlerin hücreleri oksidatif zararlardan koruyan ve rahat uyumaya yardımcı olan iyi oranda melatonin hormonu içerdiklerini biliyor muydunuz?
Diğer yemişlere oranla cevizin omega-3 yağı seviyeleri en yüksektir. Aynı zamanda tiamin, B6, folikasit, fosfor, magnezyum, bakır gibi vitamin ve minerallerden zengindir.Göğüs, prostat ve kolon kanserleri ile savaşmaya yardımcı olan bir çeşit E vitamini gamma-tokoferol açısından da mükemmel bir kaynaktır. Ayrıca antioksidan özelliklere sahip polifenol olan ellagitannins bakımından zenginlerdir.
Beyin besini olarak da adlandırılır. Mesela Asya'da öğrencilerin sınavlardan önce notlarını yükseltmek umuduyla ceviz yedikleri bilinmektedir. Günde 20 gr. ceviz tüketiminin hafıza kaybına iyi geldiği öne sürülmüştür.
Kalp sağlığı, kanser, şeker hastalığı, kilo kontrolü,uyku düzensizlikleri, kabızlık sorunlarında tam bir yaşam kurtarıcı diyebiliriz.
Cevizi sallayın eğer takırdıyorsa ya da hafifse ceviz kurumuş olabilir.
Cevizin yumuşak ya da esnek olmaması ve küf ya da ekşi kokmamaları gerekmektedir. Çünkü mevsim itibariyle dikkat etmemiz gereken dönemdeyiz.
Cevizi ara öğünlerinizde meyve ile beraber tüketebilirsiniz. Rendelediğiniz elmaya tarçın ile ceviz ekleyip hafif bir tatlı yapabilirsiniz.
Salatalarınızı canlandırmak için cevizi kullanabilirsiniz, özellikle peynirli ve narlı hazırladıklarınıza çok yakışacaktır.
Ev yapımı ya da dışarıdan aldığınız kahvaltılık gevreklerinize süt ya da yoğurt ile karıştırıp ekleyebilirsiniz.
Cevizi, meyveli probiyotik yoğurt içinde 5-10 dakika bekleyip yemenizi öneririm, tadı çok leziz oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder