19.03.2013

Diyet Kurabiye

Tatlı tatlı kaçamak yaparken, vicdan muhasebesine gerek kalmayan atıştırmalık kurabiye tarifim. Çay veya kahve keyfinizin yanında sağlıklı bir tat alacaksınız. Lif oranı yüksek olduğu için hem sizi tok tutacak hem de bağırsak problemlerinize iyi gelecektir. Yalnız şunu unutmayın ardından bol sıvı, bol su içmek koşuluyla...

Malzemeler
2 su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı kepek unu
2 çay kaşığı kabartma tozu
4 adet bitkisel tatlandırıcı( stevya bitkisi içeren tavsiyemdir )
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 çay kaşığı toz tarçın

Bir kapta unları ve kabartma tozunu karıştırın. Yağ, yumurta, süt, kuru üzüm, tarçın ve 1 çay bardağı ılık suda erimiş bitkisel tatlandırıcıyı karışıma ilave edin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak fırın tepsisine yerleştirin. 200 C'lik fırında 30-35 dakika pişirin.

Ortalama 20 kurabiyenin çıkacağı bu tarifte 1 adet kurabiyeyi 1 dilim ekmek yerine tercih edebilirsiniz ki yaklaşık 70 kalori alacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder