Hazırlama-pişirme-saklama-yeme yanlışları;
Makarna: Haşlayıp suyunu dökmek
Yumurta: Çiğ olarak yemek, yağda kızartmak, çok fazla ısıda uzun süre pişirmek, yıkayıp da buzdolabına kaldırmak
Yoğurt: Bir iki kaşık aldıktan sonra oluşan yeşilimsi suyu dökmek
Sebzeler: Doğradıktan sonra bekletmek (buzdolabında olsa dahi), pişirme haşlama suyunu dökmek, yağda kızartmak, yüksek ısıda uzun süre kavurmak, piştikten sonra bekletmek
Yeşil yapraklı sebzeler: Bıçak darbesiyle kesmek, uzun süre üzerine tazyikli su akıtmak
Kurubaklagiller: Pişirme ve haşlama suyunu dökmek, 12 saat ıslatmadan pişirmek, çok az pişirmek
Pirinç: Yüksek ısıda yağ ike kavurmak, haşlayıp suyunu dökmek,
Et ürünleri(et-tavuk-balık): Yüksek ısıda ve ateşe yakın tutarak pişirmek, dumanlamak, tütsülemek, yağda kızartmak.
Meyveler: Sadece suyunu sıkmak ve suyu bekletmek, kesip bekletmek
Süt: Çiğ olarak içmek, 5-6 dakika'dan fazla kaynatmak,
Hamur işleri, börekler ve tatlılar: Çok yağ ekleyerek yüksek ısıda kızartmak
Ekmek: Kızartmak
Patates: Güneş alan yerde bekletmek, yeşillenen kısımlarını atmamak
Salça: Açtıktan sonra hala konservede bekletmek, yüksek ısıda yağ ile kavurmak, kavurarak yakmak
Un: Yüksek ısıda yağı da yakarak kavurmak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder